Olemme Suomen vanhin skeittikauppa ja olemme tehneet omaa Vaatetta jo 90-luvulta asti. 2000-luvun puolen välin jälkeen reagoimme skeittiskenen kasvuun ja halusimme saada myymälän hyllyille mukavia, käytännöllisiä ja ennen kaikkea tyylikkäitä tuotteita. Ryhdyimmekin sitten ihan tosissamme tekemään Ponke’s-brändin alle paitoja, huppareita, lippiksiä sekä pipoja.

Ponke’sin logopiposta on vuosien kuluessa tullut klassikkotuote ja uskaltaisimme sanoa sitä jopa ikoniseksi. Meidän pipojen perään kysellään myymälöissämme päivittäin ja nykyään myymme yli 10 000 Ponke’sin pipoa vuodessa.

Ympäristöystävällisempää merinovillaa vuodesta 2019

Alkuperäiset Ponke’s-pipot on tehty akryylista. Akryylin haittapuolista on kuitenkin viime aikoina puhuttu paljon ja me haluamme tehdä osamme kestävän kehityksen hyväksi. Ryhdyimme siis valmistamaan logopipoamme sekä paksumpaa, aikuiseen tyyliin sopivaa pipoa 100-prosenttisesta merinovillasta vuonna 2019.

Merinovillapipojemme langat tulevat Italiasta ja ne ovat täysin mulesing-vapaita. Villa kerätään luonnollisesti kasvatetuilta lampailta, minkä lisäksi pystymme jäljittämään jokaisen pipomme langan alkuperän tietylle tilalle ja tiedämme, millaisista oloista sen pipon lanka tulee.

Langan tie matkaa Vantaan Varistoon MPH Headgearin tehtaalle. Tehtaalla langasta kudotaan merinovillakangasta, josta pipot valmistetaan ja niihin lisätään heijastava Ponke’sin logo tai pieni tägi, pipomallista riippuen. Merinovillapipot tehdään siis alusta loppuun Suomessa eli ne ovat kotimaista käsityötä.

Merinovillapipoja on saatavilla jatkuvissa vakioväreissä, joiden lisäksi tuomme tarjolle joka talvi pari uutta kausiväriä.

Merinovillapipo kestää oikealla hoidolla vuosia

Siinä missä akryylipipo nukkaantuu ja menee kurjan näköiseksi turhan nopeasti, kestää merinovillapipo oikealla hoidolla ja huolenpidolla vuosia. Annamme jokaisen myydyn merinovillapipon mukaan hoito-ohjeet.

Merinovilla on luonnon kuitu, joten se elää ja muotoutuu esimerkiksi kastuessaan ja käytössä muutenkin. Hoito-ohjeidemme avulla saat pidettyä hyvänä niin merinovillaiset pipot kuin neuleet ja aluskerrastotkin.

Merinovillapipon ahkera käyttö ja päästä haihtuva lämpö sekä kosteus löysyttää neulosta. Neuloksen napakkuuden saa takaisin antamalla pipolle aina silloin tällöin lepopäiviä.

Merinovillapipon hoito-ohje:

  • Tuuleta pipoa käytön jälkeen ja anna sille lepopäiviä
  • Tarvittaessa pese pipo käsin hellävaraisesti kädenlämpöisessä vedessä, ilman vanuttamista ja hankaamista
  • Käytä käsinpesuun luonnossa hajoavaa villapesuainetta
  • Asettele kuivaksi puristeltu pipo muotoonsa tasolle ja anna kuivua rauhassa

Miksi teemme merinovillapipoja?

Meillä Ponke’sissa on tavoitteena tehdä oma osamme ekologisemman ja kestävämmän maailman puolesta ja meistä tuntuu, että pystymme omalla tekemisellämme ohjaamaan myös toisia ihmisiä ympäristöystävällisempiin valintoihin. Koemme myös olevamme etuoikeutetussa asemassa, kun saamme tehdä duunia yrityksessä, jonka arvot vastaavat omiamme.

Se, että me Ponke’silla sekä valmistetaan että myydään ekologisempia tuotteita, antaa meidän asiakkaillemme mahdollisuuden valita laadukkaampia ja luonnollisempia materiaaleja. Merinovilla ei ole ainoastaan luonnon kannalta parempi vaihtoehto, vaan se on myös lämmin, hengittävä ja kestävä materiaali, joka sopii Suomen keleihin kuin pipo päähän.

Akryylipipot eivät vielä poistu valikoimastamme kokonaan, mutta uskallamme veikata, että muutaman vuoden kuluttua niitä tuskin meiltä enää löytyy. Tavoitteenamme on vaihtaa kaikkien Ponke’sin omien pipojen materiaali merinovillaan ja luomupuuvillaan.

Vaihda säkin merinovillaan ja tsekkaa meidän pipovalikoima!