Dickies, vuonna 1922 perustettu vaatemerkki, on yksi Ponke’sin työntekijöiden ehdottomista suosikkibrändeistä. Eikä me täällä Ponke’sissa olla yksin: Dickies on yksi isoimmista lifestylebrändeistä tällä hetkellä ja etenkin Dickies housut tekevät kauppansa, myös muille kuin työvaatteina niitä pitäville. Nuorison suosimat Dickies housut ovat etenkin skedeejien suosikkihousut kestävyytensä, hyvän leikkauksensa ja mukavan tuntumansa ansiosta.
Dickiesin housuja on paljon erimallisia, eri muotoisia ja jokaisesta mallista on lukuisia eri värivaihtoehtoja, joten monella asiakkaalla saattaa mennä sormi suuhun pelkästä valinnanvaikeudesta. Ponke’sin verkkokaupasta löytyy iso valikoima Dickiesin vaatetta – niin housuja, flanellipaitoja, huppareita, teepaitoja, vöitä kuin huppareitakin. Tässä postauksessa nostamme muutamia tämän kevään kuumimpia housumalleja ja toivottavasti helpotamme myös Dickiesin housuja katselleiden ostopäätöstä.
Kaikissa tässä artikkelissa esitellyissä housuissa malli on 180cm pitkä ja housut ovat kokoa 34/32.

Klassikkomalli – Dickies Original Work Pant 874

Kun kyseessä on niin klassinen vaatemerkki kuin Dickies, on tuotteiden joukosta vaikeaa, jos ei mahdotonta, nostaa yksittäisiä tuotteita muiden yläpuolelle. Sen verran klassista kamaa on koko Dickiesin mallisto nimittäin. Joka tapauksessa klassikoiden klassikko löytyy myös Dickies housuista ja se on se aito ja alkuperäinen työhousu, Dickies Original Work Pant 874. Dickies 874-housumalli on leikkaukseltaan leveä vyötäröstä nilkkaan asti ja kenties skeittareiden keskuudessa se kaikkein suosituin housu. Ajattoman tyylikäs leikkaus mahdollistaa mukavasti liikkumisen, vaikka materiaaliltaan Dickies Original Work Pant onkin vahva ja joustamaton. Joskus kuulee ihmisten puhuvan ”Dickiesin peltihousuista” ja silloin kyseessä on nimenomaan Original Work Pant – sen vahva materiaali on siihen tottumattomalle yhtä joustavaa kuin pelti.
Peltihousu tai ei, Dickies Original Work Pant ei suinkaan ole kankea, sillä mukavan väljä leikkaus ja leveä lahje antaa tilaa liikkumiselle, kuten skeittaukselle. Dickies Original Work Pant 874 on korkeavyötäröinen housu, joka nousee korkealle lanteille ja istuu erinomaisen mukavasti. Housuissa on tehtaalta suoraan kevyet prässit, joka saa housun näyttämään ryhdikkäältä. Prässit toki ajan kuluessa hälvenevät, mutta niitä voi tarvittaessa jatkaa silittämällä housuja.
Dickiesin paras puoli on vahva materiaali ja hyvä hengittävyys – kuumassakaan kelissä housut eivät ole kohtuuttoman hiostavat. 874-housuissa on reilun kokoiset etutaskut ja näppärät chinomalliset takataskut. Hauskana yksityiskohtana on erittäin leveät vyölenkit vyötäröllä. Pitäisi kestää rajumpaakin vyönkiristelyä! Dickies Original Work Pant 874 on myös täysin unisex-housu, joka menee yhtä lailla naisille kuin miehille.

Todellisen työmiehen valinta – Dickies Double Knee Work Pant 

Dickies Double Knee pant on aavistuksen tuntemattomampi housumalli etenkin suurelle yleisölle, mutta skeittareiden keskuudessa suuressa arvossa. Dickies Double Knee pant on nimensä mukaisesti polvien kohdalta kaksinkertaisella kankaalla varustettu työhousu, jonka leveä malli kulkee nimellä ”Loose Fit”. Kaksinkertainen kangas juuri polvien kohdalla on perusteltua paitsi skeittaukseen, myös moniin fyysisiin työtehtäviin, sillä useimmiten housut kuluvat eniten juuri polvien kohdalta. Double Knee Pant on vahvaa ja kestävää materiaalia ja istuu mukavasti lantiolla. Dickies Double Knee Pant-housuista löytyy Ponke’sista kuvassa näkyvä musta sekä tummanharmaa. Dickies Double Knee Pantia käyttää aktiivisesti esimerkiksi Ponke’sin tiimiläinen, Wilson Mäkelä. Wilson kuvailee housuja seuraavalla tavalla:

” Dickies Double Knee Panteissa on enemmän tilaa kuin muissa testaamissani housuissa – ne eivät kinnaa mistään kohdasta, jolloin skeittaus on helppoa eikä housuja tarvitse miettiä. Tykkään myös housujen tuplakankaasta polvissa – pieni yksityiskohta erottuu muiden housujen joukosta edukseen. Lisäksi pieni Dickies-logo polven kohdalla sopii kivasti housuihin. Double Knee Pant pysyy myös kuluessaan ryhdikkäänä, eikä niistä tule sellaiset pussihousut vuosienkaan käytön jälkeen. Tietysti kestävät myös, se on aina plussaa.”

Tyköistuvaa tyyliä – Dickies Slim Straight Work Pant

Alunperin työhousuksi suunniteltu Dickies Slim Straigth Work Pant on erinomainen housu monipuoliseen käyttöön, olipa tarve vapaa-ajan housuille tai käytännöllisille ja kestäville työhousuille.  Dickies Slim Straight- housut ovat nimensä mukaisesti suoralahkeiset ja slimmisti istuvat housut. Skeittihousuksi profiloituneet 874 Original Work Pantit ovat tätä mallia aavistuksen leveämmät, mutta Slim Straightia näkee myös skeittareiden päällä. Eniten housua ostetaan kuitenkin kun halutaan hyvällä leikkauksella varustettu kestävä ja tyylikäs housu, joka menee sulavasti moneen asukokonaisuuteen. Dickiesin housut ovat järjestään yksinkertaisia ja se on juuri se piirre, mikä tekee housuista niin suositut: niistä on karsittu kaikki ylimääräinen ja jäljelle on jätetty vain tarpeellinen. Dickies Slim Straight-housuista löytyy kuvan Brown Duck-ruskean lisäksi harmaa, musta ja tummanruskea värimalli.

Skeittaukseen tehty- Dickies Industrial Work Pant 894

Dickies Industrial Work Pant 894 on oikeastaan Dickies Skate-malliston housu. Dickies Skate eli brändin skeittiosasto on suunniteltu yhdessä Dickiesin sponsoroimien ammattilaisskeittareiden kanssa ja se on kokonaan skeittaukseen tarkoitettu mallisto. Dickies Industrial Work Pant 894 onkin skeittaukseen täydellinen housuvalinta, jossa yhdistyy Dickiesin klassinen muotoilu, leikkaus ja värimallit sekä skeittauksessa vaadittavat housuominaisuudet, kuten joustavuus ja kestävyys. Dickies Industrial Work Pant- housuissa on Dickies Flex-ominaisuus: housut joustavat juuri tarpeellisen määrän. Dickies Industrial Work Pant-housut poikkeavat esimerkiksi Original Work Panteista sekä Dickies Double Knee Panteista kankaan tuntumassa: Industrial Work Pant-housut ovat pehmeämpää materiaalia, joka on monelle mukava lisä Dickiesin klassiseen ulkonäköön. Kyseessä ei kuitenkaan ole täysin stretsaava housu, mutta kuten Dickies itse asian muotoilee: ”Dickies Flex – Engineered to move”. Eli Dickies Flex-kangas on suunniteltu liikkumiseen. Dickies Industrial Work Pant 894-mallia löytyy kuvassa näkyvän mustan värin lisäksi khakina, tummanruskeana sekä harmaana.
Kansikuva: Ronnie Sandoval invert by Anthony Acosta/Dickies