”Mikään ei ole niin varmaa kuin talven tuleminen”

– Tuntematon metromatkustaja, Helsinki 2018

Metromatkustaja, pitkästi eläkeiän ohittanut herrasmies oli harvinaisen oikeassa. Talvi tulee joka vuosi – joskus kylmempänä, joskus leudompana. Näin syksyllä, kuuman kesän jälkeen, talvea saattaa joku jopa jo odotella. Viime talven valtaisa lumimäärä, pitkä snoukkakausi ja raikkaana paukkunut pakkanen palauttivat monet meistä lapsuuden talvien tunnelmiin ja muistoihin. Lapsuudessa oli AINA lunta talvella – tai niin ainakin kuvittelemme.

Tänä syksynä saatiin Ponke’siin isosti talvivaatetta, etenkin untuvatakkeja useilta brändeiltä. Laajin valikoima talvista päällepantavaa löytyy kuitenkin The North Facelta, jonka legendaarisia Nuptse-takkeja saatiin hyllyyn useissa eri väreissä ja kuoseissa. Untuvatäytteinen Nuptse on alunperin suunniteltu vuorikiipeilijöille, jotka joutuivat kestämään tuulta, kylmää ja vaihtuvia sääolosuhteita kiipeillessään Himalajan lumisilla rinteillä.

Kuten jokainen saattaa arvata, vuorikiipeilyssä jokainen ylimääräinen gramma painoa on liikaa ja tästä syystä Nuptsesta kehitettiin paitsi lämmin, myös erittäin kevyt takki. Ylivoimaisten ominaisuuksiensa, keveyden ja lämmittävyyden, johdosta Nuptsesta tuli myöhemmin urbaanin kansanosan kulttitakki, jonka ottivat omakseen niin räppärit, DJ:t, muusikot kuin tavalliset kadun miehet ja naiset. Kukaan ei halua raahata painavaa rotsia klubilta toiselle tai pyöräillä duuniin lyijynpainoinen kolttu yllään. Nuptse sopii aktiiviseen elämään kuin nenä päähän: se lämmittää yömyöhällä junaa odottavaa kuin kuuma kaakao ja kerää ihailevia katseita keskustan aamuruuhkassa.

The North Face Nuptse on untuvatakki, joka on tehty kestämään ja suojaamaan ihmistä luonnon armottomilta oikuilta. Mutta miten takki käytännössä toimii? Kuinka tämä lämmin untuvatakki sopeutuu kaupunkiympäristöön? Katso video alta ja tiedät vastauksen molempiin. Hyvää talvea kaikille, pysytellään lämpiminä!

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/-Bmz-Py8_Y4″ title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>