Helsingin parhaat skeittispotit – top 5

Mihin suunnata, kun skeittijalkaa syyhyttää Helsingissä? Ponke’sin Team Manager Matias Porkka, intohimoinen katu- ja sisäpihaskeittari sekä uusien spottien metsästäjä, listasi alle Stadin skeittispottien suosikkinsa. Näihin viiteen mestaan ei kokenut konkarikaan kyllästy, ja niissä rullailu maistuu aina erityisen makealta!

1. Eläintarhan skeittipuisto eli Eltsu

Nordenskiöldinkatu 20, Taka-Töölö

Betonista ja luonnonkivestä tehty, vuonna 2006 rakennettu puisto on niin skeittaajien kuin skoottaajienkin suuressa suosiossa.

”Eläintarhan skeittipuisto eli Eltsu on monipuolinen skeittimesta, joka soveltuu kaiken tasoisille harrastajille. Parkista löytyy paljon haastetta, mutta myös helposti lähestyttäviä elementtejä aloittelijoille. Laattaflätti tuo puistoon spotin tuntua, ja erinomainen valaistus mahdollistaa myös pimeällä harrastamisen”, Matias suosittelee.

Fun fact: skeittaaja ja maisema-arkkitehti Janne Saarion suunnittelema puisto, viralliselta nimeltään Micropolis, on osin ympäristötaideteos!

2. Ponke’s Park aka Puple

Merisatamanranta 10, Kaivopuisto

Kestävästä betonista valmistettu skeittipuisto sisältää muun muassa monenlaisia kurbeja, reilejä, kumpuja ja minirampin – ja näiden lisäksi myös penkkejä ja pöytiä. Meren äärellä maisemat ja fiilis ovat enemmän kuin kohdillaan!

”Eiran rannassa sijaitseva Ponke’s Park on lähes täydellinen skeittimesta. Laitteita löytyy joka lähtöön, joten parkilla viihtyy helposti koko päivän, ja kuumana kesäpäivänä voi rullailujen välillä käydä rantsussa uimassa”, Matias vinkkaa.

3. Kiasma (Mannerheiminaukio)

Mannerheiminaukio 2, Kluuvi

Nykytaiteen museo Kiasman edustalla Helsingin keskustassa sijaitseva Mannerheiminaukio on etenkin lämpiminä kesäpäivinä suosittu skeitti- ja hengailupaikka. Eikä ihme, sillä paljon keskeisempää sijaintia ei voisi ollakaan.

”Tämä Mannerheimin patsasta ympäröivä laatta-alue on legendaarinen skeittispotti. Mestoilta löytyy loistavaa tasaista flättiä ja marmorikurbeja. Kiasmalla kelpaa treffata frendit ja startata skeittipäivä!”, Matias toteaa.

4. Kulman kurbi

Rauhankadun ja Snellmaninkadun kulma, Kruununhaka

Yksi Helsingin pitkäaikaisimmista skeittikohteista koostuu juuri täydellisistä talokivetyksen reunoista sekä matkalla komeilevasta sähkökaapista.

”Tässä Kruununhaan klassikkospotissa on skeitattu jo iät ja ajat. Seinä tuo turvaa, tai ainakin sen tunnetta, ja kurbi liukuu kuin rasvattu! Kaiken lisäksi paikka on aina kevään ensimmäisiä lumesta sulaneita spotteja”, kertoo Matias.

5. Salaisuuksien kammio

Sörnäistenkatu 7:n lähistö, Kalasatama

Teollisuusalueen liepeillä mutta silti puiden reunustamalla parkilla pääsee skeittaamaan ainutlaatuisessa tunnelmassa. Rapistuminenkaan ei vähennä tämän itse tehdyn skeittiparkin rakastettavuutta.

”Kalasatamassa sijaitsevasta Salaisuuksien kammion DIY-parkista löytyy paljon erilaista skeitattavaa. Härvelit ovat vuosien saatossa päässeet melko huonoon kuntoon, mutta se tekee mestasta vielä mielenkiintoisemman – haastetta täältä ei puutu! Parkilla on mukava viettää aikaa frendien kanssa skeitaten ja grillaten!”, Matias kuvailee.

P.S. Jos Suomen säät eivät suosi ja sisäskeittaus kiinnostaa, muista WALLI by Ponke’s -skeittihalli! Vallilassa sijaitsevaan skeitti- ja kulttuurikeskukseen ovat tervetulleita kaikenikäiset ja -tasoiset skeittaajat, ja paikalta löytyy myös mm. skeittikauppa, välinevuokraus ja vesipiste.