nikesb

 

NikeSB on kiistatta yksi tämän kesän kuumimmista kenkävalmistajista ja brändin uudet kengät ovat tyylikkäimpiä vuosikausiin. NikeSB:ltä tuntuu jatkuvasti tulevan toinen toistaan tyylikkäämpiä värimalleja vanhoista tutuista kenkämalleista, mutta tänä kesänä NikeSB-mallit ovat todellakin aikaansa edellä. Brändin vanhoista klassikoista Janoski Slip RM ja Janoski RM tulevat entistä tyylikkäämpinä: uusia värejä ovat Janoski RM:stä syvänsininen Obsidian ja Janoski Slip RM:stä nahkainen Janoski Slim RM Crafted. Stefan Janoskin nimikkokengät ovat maailman myydyimpien vapaa-ajan jalkineiden joukossa ja nykyään kengissä on nähtävissä entistä vahvemmin myös Janoskin taiteellinen puoli.

stefan janoski pohja

Pro-skeittari Stefan Janoski tunnetaan nykyään myös taiteestaan ja musiikistaan, joten rajoja kokeileva leikittely kenkädesignissa ei ole kenellekään yllätys. Etenkin leikkisä Janoski Slip RM Crafted näyttää todellakin Janoskilta: tyylikäs musta nahka yhdistettynä värikkäisiin nahkapaloihin tuo mieleen mosaiikkitaiteen. Kenkien ulkonäön lisäksi Janoskin suosiota selittää sen erinomaisesti onnistunut pohja. Vulkanisoitu kumipohja kestää käyttöä ja pitää erinomaisesti, mutta paras puoli on sen sallima lautatuntuma. Vaikka pohja ei ole markkinoiden ohuimpia, lauta tuntuu hyvältä jalkojen alla ja skeittaukseen sisäänajoa ei tarvita. Myös kävelykengäksi Janoskit ostava tulee yllättymään kengän käyttöiästä: pohja kestää todella hyvin ja kengän muut osat niin ikään.

janoski rm

Moni asiakas on kysellyt meiltä alkuperäisen NikeSB Janoskin ja uuden version, Janoski RM:n eroista. Janoski RM on siis alkuperäisen Janoskin päivitetty versio, jonka isoimpana erona edeltäjäänsä on aavistuksen leveämpi lesti päkiän kohdalta. Alkuperäinen Janoski on monille aavistuksen ahdas päkiän kohdalta (kunnes se päivän kävelyn jälkeen asettuu täydellisen mukavaksi), mutta Janoski RM on kenkä, joka tuntuu heti hyvältä jalassa eikä sen kummempia sisäänajoja tarvita. Kaikista NikeSB Janoskeista löytyy myös äärimmäisen mukava ja iskuja hyvin vaimentava Nike Zoom-pohjallinen. Esimerkiksi töissään pitkään jalkojen päällä seisovat ovat kertoneet Zoom-pohjallisten suorastaan hellivän jalkoja ja onhan Zoom-teknologiaa hyödynnetty Niken urheilukengissä jo vuosikymmeniä. Ei siis mikään ihme, että NikeSB Zoom-pohjallinen on myös skeittareiden suosiossa.

nikesb blazer

Mielenkiintoisin uutuus Ponke’sin kenkähyllyssä on NikeSB Zoom Blazer Mid, värityksenä valkoinen ja viininpunainen. Kokonaan nahkainen Blazer Mid on jo 70-luvulla lanseeratun, alun perin koripallokengäksi suunnitellun Nike Blazer-kengän uusin versio ja monien skeittareiden suosima tossu. NikeSB Blazer Mid ulottuu nimensä mukaisesti puolikorkeana kenkänä yli nilkan palloluun ja suojaa mukavasti skeittauksessa laudan iskuilta arkoja nilkkoja. Vulkanisoitu pohja on paksuhko, mutta silti lautatuntuma säilyy mukavasti. Kokonahkainen kenkä elää käytössä ja muovautuu käyttäjänsä jalan mukaiseksi miltei täydellisesti. Kärki on mukavan kapea ja flippailu ja muu tekninen skeittaus onnistuu luontevasti kengän muodon ansiosta.

blazermid_top

Monelle ihmiselle kokovalkoinen kenkä on liian rohkea veto ja siksi merkittävää uusimmassa NikeSB Blazer Mid-mallissa onkin sen valkoisuutta rikkovat punaviinin väriset yksityiskohdat. Kengän sisä- ja ulkosyrjää koristaa Niken Swoosh-logo viininpunaisena ja sama värimalli toistuu niin kengän läpässä kuin kantaosassakin. Viininipunaiset yksityiskohdat tekevät kengästä raikkaan ja mielenkiintoisen, vaikka täysin valkoinenkin Blazer Mid-kenkä näyttää hyvältä. Näillä kengillä skeittaa itseasiassa yllättävän moni NikeSB-skeittari, kuten esimerkiksi Donovon Piscopo, Nick Boserio, Karsten Kleppan ja Elissa Steamer. Nimilistaa lukiessa ymmärtää, että kengän on yksinkertaisesti pakko olla aika kovaa kamaa.

blazerbac

Kiinnostuitko NikeSB-kengistä? Tsekkaa koko mallisto tästä!