Pablo x Ponke’s The Movie 10-v

 

movie

Aika on merkillinen, mielenkiintoinen käsite, johon ei välillä tunnu pääsevän käsiksi millään. Välillä tunnit tuntuvat matelevan ja samalla koko ajan on perjantai. Viikonloppu vilahtaa, syksy saapuu ja kohta jengi jo lakaiseekin Kulmalla kiviä kurbin
edestä.

Vuosi on lyhyt aika ihmiselämässä, samoin kymmenen vuotta. Siltä tuntuu etenkin, kun ajattelee, että Ponke’s The Movie ilmestyi tasan vuosikymmen takaperin. Vuosikymmen!

Harva tietää, että Ponke’sin ja Pablo Filmsin tarinat kietoutuvat yhteen kun silloiset koulukaverit Kim Koponen ja Jukka “Jugix2” Metsäaho ajautuivat muutaman onnekkaan sattuman kautta tekemään lopputyönään Ponke’sille täyspitkän skedeleffan.
Ysärillä Ponke’silta oli tullut joitain skedepätkiä, mutta tämän mittapuun promovideosta ei oltu osattu Kluuvissa eikä Simonkadulla edes haaveilla.

jhesseponkes

Legendaarisen Jaakko Itäahon opeista (ja HDP Filmsin välineistä) ammentaen Jugi ja Kim tekivät leffan, joka oli ilmestyessään raikas tuulahdus kotimaisiin skedeleffoihin ja monella tapaa aikaansa edellä. Ponke’s The Movien huolellisesti mietityt kuvat, juonelliset väliskitit, HD-laatu ja viimeistelty jälki olivat jotain täysin uutta suomalaisessa skeittiskenessä. Samalla leffa oli alkusoittoa miesten tulevalle työuralle ja oikeastaan koko Pablo Filmsin synnylle.

jugiponkesKun Ponke’sin leffaa näytettiin suurelle yleisölle ensimmäistä kertaa vuoden 2008 Boardexpoilla, oli laskuleffoistaan tunnettujen Henri Salokankaan ja Jaakko Itäahon luotsaama HDP Films murroksessa. HDP oli alkanut saada lisää sävyjä toimintaansa.
Uusia, lahjakkaita tekijöitä, kuten Jugi, Kim, Juho Konstig, Totte Rautiainen ja Jyri Paajamaa oli alkanut ilmaantua Konalan toimistolle pyörimään.

Näin syntyi näiden kuuden kaverin kollektiivi Pablo Films.

Kymmenessä vuodessa Pablo Films on kasvanut pienestä autotallifirmasta kansainvälisesti tunnetuksi brändiksi ja vakavasti otettavaksi tuotantoyhtiöksi. Kotimaisen yleisön ja mainosalan huulille Pablo nousi viimeistään 2014, kun pulju palkittiin vuoden tuotantoyhtiönä. Pablon poikien, kuten heistä yleisesti puhutaan, kanssa jutellessa ei firman menestys tule ollenkaan yllätyksenä.

jesseponkestheshop

Jyri Paajamaa kiteyttää firman tinkimättömän meiningin hyvin.

“Tekijätiimin kesken on yksimielinen käsitys laadusta ja halutaan pistää vain priimaa
ulos, vaati se miten paljon duunia tahansa.”

Kovaa duunia, pitkiä päiviä, virheistä oppimista ja tekemisen meininkiä. Siinä Pablo Filmsin teesit, joilla nuoret jullit rakensivat itselleen työpaikat ja asettivat samalla ei pelkästään kotimaisen, vaan myös kansainvälisen filmituotannon laatuvaatimukset erittäin korkealle.

 

 

barceponkes

Marraskuussa 2018 yksi ympyrä sulkeutui kun sekä Pablo Films että Ponke’s The Movie täyttivät kymmenen vuotta. Leffaa ja Pablon skeitti- ja snoukkajuuria kunnioittaen julkaistaan dekki, tottakai.

Kuva, joka allekirjoittaneella on Pablo Filmsistä, kiteytyy täydellisesti Jugin suunnitteleman juhladekin grafiikassa. Vaikka kokoonpano on Pablolla vuosien varrella muuttanut muotoaan ja uusia, piinkovia ammattilaisia on tullut mukaan, Pablo pitää edelleen kiinni arvoistaan. Duunia tehdään tosissaan ja ammattitaidolla, mutta elämää ei oteta turhan vakavasti.

 

pablodekki

Onnea synttärisankarille!

-Nikke, Ponke’s The Shop

Kuvat: Kirmo Ekholm, Vekku Nissinen, Pablo Films (dekkikuva)

Dekkejä saatavilla kaikista Ponke’s-myymälöistä. Dekin hinta on 59€, sisältäen MOB Gripin. Osta omasi tästä! 

Englanninkielinen versio tarinasta löytyy Pablon omilta sivuilta, tsekkaa myös se!

 

Ponke's