Valmiscomplete – järkevä, taloudellinen ja helppo skeittihankinta

Ponke's Skeittilaudat

Verrattuna moneen muuhun lajiin, skeittaus on halpa harrastus. Skeittauksen kustannukset koostuvat käytännössä vain skeittilaudan hinnasta ja mahdollisista suojista sekä tietysti kengistä. Koska periaatteessa useimmilla kävelykengillä voi rullailla, ei kenkäkulujakaan tarvitse laskea niin tiukasti varsinaisiin skeittimenoihin. Skeittausta voi tehdä missä ja milloin tahansa, eikä esimerkiksi treenimaksuja ole (vertaa esimerkiksi jääkiekon hallivuokrat), jolloin lajin harrastaminen on käytännössä ilmaista. Mutta ennen kuin voi harrastaa, tarvitaan välineet eli lauta. Vaan minkälaisen laudan? Ja kuinka osaan valita juuri sen oikean, kun skeittikaupan hyllyillä on sata eri vaihtoehtoa pelkistä laudoista ja valmiita kompliittejakin hyllyllinen? Voinko saada reilulla satasella laadukkaan, oikean skeittilaudan?

Ponke's Skeittilaudat

Helposti suurin kysyntä on niin sanotuilla perus skeittilaudoilla, joilla voidaan tehdä temppuja, joten keskitytään tässä postauksessa sellaisen skeitin valintaan. Skeittejä on siis lukuisia erinäköisiä, kokoisia, värisiä ja painoisia ja kaiken kukkuraksi niitä voidaan customoida niin ikään lukemattomilla tavoilla. Kun kasataan irto-osista kompliittia (eli kokonaista lautaa), muuttuvia perusosia on kuusi: dekki, trukit, renkaat, laakerit, trukkiruuvit ja grippi. Jokaista näitä osaa on tarjolla älytön määrä ja joskus ostajan on vaikea hahmottaa, mitä eroa samannäköisillä osilla on keskenään. Tarvitaanko leveät trukit vai kapeat trukit? Pitääkö trukkien olla matalat vai korkeat, hollowit vai normipainoiset ja niin edelleen – variaatioita on paljon, keskivertoskeittarille joskus jopa turhan paljon, sillä pienemmälläkin hifistelyllä pärjää skeittauksessa hyvin.

Meiltä kysytään paljon hyviä peruslautoja, jotka olisivat valmiiksi kasattuja (eli pääsee heti skeittaamaan eikä tarvitse odotella kasaamista) ja järkevän hintaisia (jos skeittikärpänen ei puraisekaan, tuntuu turhalta maksaa parisataa euroa laudasta, joka pölyttyy ullakolla). Vastauksena näihin lukuisiin toiveisiin Ponke’s tarjoaa nyt laadukkaista ja skeittareiden itsensä valitsemista osista kasattuja completeja. Näiden valmiscompletejen hinta on saatu harkituilla tuotevalinnoilla järkeväksi myös aloitteleville harrastajille, jotka eivät välttämättä ole vielä valmiita panostamaan rahallisesti isoja summia skeittaukseen.

Ponke's Krooked

Hyllystä löytyy tällä hetkellä kovaan ajoon tarkoitettuja valmiskompliitteja Antiherolta, Krookedilta sekä Minilogolta – kaikki laadukkainta mahdollista tavaraa. Antiheron ja Krookedin kompliiteissa erona on käytännössä vain pohjagrafiikka sekä renkaiden väritys, molemmista löytyy Anchorin trukit ja brändien omat renkaat, lauta sekä laakerit. Minilogon kompliitit ovat verkkokaupallamme itse kasattuja ja niistä löytyy astetta kovempaa trukkia, nimittäin jokaisessa laudassa on Independentin trukit. Erikoisuutena Minilogon kompliiteissa on Mob Grippi, joka on tunnetusti suosituin ja myydyin skeittigrippi maailmanlaajuisesti.

Jokainen hyllystämme löytyvä valmiskompliitti on laadukas ja työntekijöidemme (skeittareita kaikki) valitsema – haluamme tarjota asiakkaillemme samanlaisia varusteita, joilla itse skeittaamme ja jotka olemme todenneet hyviksi. Suurin syy siihen, miksi otamme valikoimaamme vain laadukkaita merkkejä on se, että halvalla ei skeittivarusteissakaan valitettavasti saa hyvää. Niin sanotuissa “markettilaudoissa” (hinta muutamia kymppejä) on niin heikkolaatuiset osat, että skeittaus on osaavallekin harrastajalle vaikeaa. Skeittaus on muutenkin vaikea laji, joten sitä ei kannata turhaan vaikeuttaa esimerkiksi huonoilla trukeilla, jotka eivät käänny vaikka niitä kuinka säätäisi (trukkikumien pitää olla pehmeät, jotta trukit kääntyvät. Halvoissa laudoissa trukkikumit ovat usein kivikovat ja siten mahdottomat kääntymiseen.). Ponke’sissa valmiskompliittien hinta on 125€, kun taas erikseen, yksittäisistä osista kasatun kompliitin hinta pyörii 200€ paikkeilla. Hintaero on siis suhteellisen merkittävä.

Ponke's Antihero

Jos siis etsit vaivatonta, edullista, mutta kuitenkin laadukasta ja kestävää skeittilautaa itsellesi tai lapsellesi, voi valmiskompliitti hyvinkin olla etsimäsi tuote. Pidempään skeitanneille erinomainen vaihtoehto on myös erillisistä osista kasattu lauta, mutta aloittelijoiden päätöstä ohjaa usein laadun lisäksi tuotteen hinta ja siksi halvempi on usein järkevämpi. Olennaista on myös tietää, että kaikki skeittilaudan osat ovat vaihdettavissa, eikä kokonaan uutta kompliittia tarvitse ensimmäisen oston jälkeen suinkaan ostaa – voit päivittää yksittäisiä osia sitä mukaa kun ne kuluvat.

Nautinnollisia skeittihetkiä niin aloittelijoille kuin konkareillekin!

-Nikke

Ponke's