Mikä ihmeen Walli?

WALLI by Ponke’s on Helsingin Vallilasta löytyvä kaikille avoin tila, josta löytyy täysin remontoitu ja skeittareiden itsensä suunnittelema skeittihalli, skeittikauppa sekä paljon tilaa erilaisten tapahtumien järjestämiseen. Vanhassa Hetekan tehtaassa aikaisemmin scootti- ja skeittihallina toiminut tila on kesän aikana remontoitu täysin ja uusi parkki on otettu vastaan skeittareiden parissa erittäin myönteisesti.

Wallin toiminta-ajatuksena on olla skeittareiden pyörittämä moderni urbaanin kulttuurin keskus, jonka keskiössä on skeittaus, skeittarit ja skeittikulttuuri kaikkine rönsyineen.

Wallissa on tarkoitus järjestää laaja-alaisesti ja monipuolisesti skeittareita palvelevia tapahtumia: elokuvien ensi-iltoja, skeittikouluja, työpajoja, taide- ja valokuvanäyttelyitä sekä keikkoja.

Ensimmäinen tapahtuma on jo pidetty, kun Jamaican ensimmäisestä skeittiparkista ja sen rakentamisesta kertova The Wave-dokumentti sai ensi-iltansa Wallissa elokuun puolessavälissä. Hallin ovet avautuivat yleisölle syyskuun ensimmäisellä viikolla ja seuraavaksi polkaistaan käyntiin skeittikoulut, joita järjestetään lauantaisin ja sunnuntaisin koko talvikauden ajan.

Skeittareilta skeittareille

Uudenkarhean hallin uumenissa hurisee kun lattiaa imuroi valtavan kokoisella imurilla tutun näköinen hahmo. Ponke’sin tiskin takaa ja muutenkin skeittauksen parista tunnettu Wille ”Wilson” Mäkelä on vetovastuussa uudesta hallista ja toistaiseksi ainoan työntekijän toimenkuvaan kuuluu kaikenlaista, esimerkiksi siivousta. Imurointisession jälkeen istumme Wilsonin kanssa hallin skeittikaupan sohville tarinoimaan.

”WALLI on yksinkertaisesti skeittareilta skeittareille-tyyppinen hanke, jonka ideana on tarjota kaupunkilaisille mukava, laadukas ja viihtyisä tila skeittaukseen ja muuhun siihen läheisesti liittyvään toimintaan”, Wilson kertoo pyyhkien käsiään imuroinnin jäljiltä.

“Parkki suunniteltiin ja rakennettiin skedeejien kesken, jotta siitä saatiin nimenomaan skeittareiden tarpeisiin soveltuva tila. Halli on auki kuutena päivänä viikossa ja erilaisia vuoroja löytyy monipuolisesti pitkin viikkoa. Kalenterista löytyy esimerkiksi omat vuoronsa lapsiperheille, scoottaajille sekä vain aikuisille tarkoitettuja K-18-vuoroja. Jakamalla hallin käyttöä vuoroihin taataan kaikille mukavat skeittisessarit.”

Kyselyihin on vastattu – Ponke’s Skeittikoulut alkavat!

Pääkaupunkiseudulla on ollut jo vuosia huutava pula ammattimaisista skeittikouluista ja tähän tarpeeseen Walli by Ponke’s haluaa olla vastaamassa omalta osaltaan. Ponke’s järjestää Wallissa skeittikouluja lauantaisin ja sunnuntaisin aikavälillä 12-14. Tällöin halli on varattu vain skeittikoululaisten käyttöön. Opetuksesta vastaavat Wilsonin ohella kokeneet skeittarit Vili Väisänen, Eppu Jacobsen sekä Nooa Yletyinen. Skeittikoulu on rauhallinen tapa päästä mukaan skeittauksen saloihin, sillä yleisillä skeittihallivuoroilla käy usein aloittelijan makuun aika kova vilinä. Kokeneiden skeittiopettajien avustamana vaikeaan lajiin pääsee huomattavasti helpommin sisään kun pitkään skeitanneet konkarit osaavat antaa vinkkejä ja opastaa kädestä pitäen skeittaamaan.

Minkä verran skeittikurssi sitten maksaa?

“Kahden tunnin skeittikurssin hinta on 30€, johon kuuluu henkilökohtaista ohjausta ja opetusta, neuvontaa ja käytännön tukemista. Kursseilla on mahdollisuus oikeasti oppia skeittaamaan, sillä skeittihallin monipuolisuus ja ohjaajien määrä (2 ohjaajaa/10 skeittikoululaista) takaavat jokaiselle rauhallisen harjoittelukokemuksen. Skeittikoululaisen taitotaso huomioidaan aina ja yhdessä haastetaan kokeilemaan omia rajoja turvallisessa ympäristössä. Ponke’sin skeittikouluissa on aina hyvä meininki ja kaikkia kannustetaan – muistamme hyvin oman skeittitaipaleen alusta, miten siistiä oli saada kannustusta kokeneemmilta. Haluamme jakaa sitä fiilistä myös uusille skeittikoululaisille, kokeneille tai vasta-alkajille.”

Välineiden puuttuminenkaan ei ole este osallistua skeittikouluun, sillä monipuolisen setin voi vuokrata joko skeittikurssin ajaksi tai muuten vain hallissa skeittaamisen ajaksi hintaan 10€/2h. Välinevuokrasettiin kuuluu ammattimainen skeitticomplete eli itse skeittilauta, skeittikypärä sekä skeittisuojat.

Ilmoittaudu skeittikouluun tästä!

Vanhan, äkäisen betonipoolin tilalle tehtiin spinellä ja speedbumbilla varustettu mini. Petsattu vaneri näyttää hyvältä, pitää erittäin mukavasti ja tuo väriä skeittihalliin.

Walli by Ponke’s skeittihalli jakautuu mukavasti spineminiin ja streettipuoleen.

Hallin yhteydessä on laajalla skeittihardware-valikoimalla varustettu skeittikauppa, jonka valikoimasta löytyy aina uusimmat varusteet ja varaosat, kuin myös suojat ja kypärät.

Skeittihallin pituutta käytettiin hyväksi suunnittelussa linjat saatiin todella toimiviksi. Liikuteltavat obstaakkelit tuovat varianssia skeittiparkin kamoihin ja mahdollistavat hyvät sessarit taitotasosta välittämättä. 

Skeittihalli ei saa olla liukas, sen tietää jokainen skeittari. Wallin flätti käsiteltiin pitävämmäksi ja jälki on todella hyvää. Hyvä siivoustaso pitää halleihin aina kertyvän pölyn määrän minimissä ja muutenkin hallin kamat ovat jatkuvasti Wilsonin valvovan silmän alla. 

Koko skeittihalli yksityiskäyttöön? Miksei!

Yksi Walli by Ponke’s- skeittihallin tuotteista on koko skeittihallin vuokraus yksityiseen käyttöön. Perinteisesti skeittareiden keskuudessa erittäin pidetty konsepti on yksinkertaisuudessaan loistava: kerää kaveriporukka kasaan, vuokraa koko skeittihalli omalle porukalle ja nauti sessareista ja frendien näkemisestä. Wallia voi vuokrata alkuun iltaisin maanantaina ja aamupäivisin maanantaita lukuunottamatta kaikkina arkipäivinä. Skeittihallin privaattivuokraus on havaittu myös yrityksissä toimivana tyhyliikuntakonseptina – siinä missä lätkästä innostuneet työporukat käyvät virkistäytymässä kaukaloissa, skeittauksesta kiinnostuneet työyhteisöt hengähtävät työpäivän keskellä skeitaten. Niin skeittikoulujen varaus kuin skeittihallin yksityisvuokraus onnistuu helpoiten Ponke’sin verkkokaupasta, josta näkee yhdellä silmäyksellä varaustilanteen ja voi muutamalla klikkauksella varata hallin itselleen, ostaa skeittiopetusta yksityistunnin muodossa, ilmoittautua skeittikurssille tai vuokrata skeittivälineet.

Vinkki: Paljon kyselyitä tulee esimerkiksi skeittisynttäreistä, skeittipolttareista tai muista juhlista, joihin halutaan skeittaus mukaan. Tällaisiin tarkoituksiin Walli by Ponke’s skeittihallin yksityisvuokraus on erinomainen, vaivaton ja hauska vaihtoehto!

Hallin yhteystiedot

Pälkäneentie 13 B
00510 Helsinki
+358401696741

Walli by Ponke’s skeittihallin aukioloajat

Ma: Suljettu
Ti: 14-21 SKATE
Ke: 14-18 SKATE / 18-21 K-18
To: 14-20 SCOOT
Pe: 14-18 SKATE / 18-20 K-18
La: 10-12 ALLE 10-v / 12-14 SKEITTIKOULU / 14-20 AVOIN
Su: 10-12 AVOIN/PERHEET / 12-14 SKEITTIKOULU / 14-18 SKATE

Seuraa Walli by Ponke’sia somessa:

@wallibyponkes