Brändiesittelyssä Brixton – Surffia, skeittiä ja hyviä viboja

Meillä Ponke’sissa on lukuisia brändejä myynnissä. Osa myymälöistämme löytyvistä brändeistä on kulkenut Ponke’sin mukana miltei alusta asti, eli vuodesta 1990 ja toiset ovat tulleet matkan varrelta myöhemmin mukaan. Alkuperäisiä brändejä eli tuotemerkkejä, joita valikoimistamme löytyy ovat muun muassa Independent ja Vans. Tällä kertaa ei kuitenkaan puhuta kummastakaan noista, vaan lähes kymmenen vuotta valikoimistamme löytyneestä Brixtonista.

Useille tuttu, mutta monelle yhä hieman tuntemattomampi kalifornialainen tuotemerkki on yksi tyylikkäimmistä meiltä löytyvistä merkeistä ja olemme enemmän kuin fiiliksissä Brixtonista. Kun Brixtonin uusi mallisto saapuu kaupoille ruskeissa pahvilaatikoissa, nousee jokaisen työntekijän huulille malttamaton hymy ja laatikoiden kimppuun käydään uteliaan innostuksen vallassa.

Tästä syystä haluan kertoa tässä postauksessa muutamia Brixtoniin liittyviä seikkoja, joita et ehkä vielä tiennyt, mutta jotka sinun olisi hyvä tietää.

Vuonna 2004 perustettu Brixton on kolmen kaveruksen ideoiden, intohimojen, visioiden ja vaivannäön tuotosta. Kaliforniasta ponnistanut brändi aloitti päähineillä: lippiksillä, hatuilla ja pipoilla, kunnes laajensi tuotantoa myös tekstiilien puolelle. Nykyään Brixtonin vaatepuoli on paitsi erittäin laadukas, myös kattava, vaikka päähineistään merkki yhä tänäkin päivänä tunnetaan. Kalifornialaiselle brändille vähemmän yllättäen myös Brixton ammentaa inspiraatiota skeittauksesta ja surffauksesta. USA:n länsirannikolla kansallislajien asemassa olevat lautailulajit ovat alusta asti kuuluneet Brixtoniin ja ovat perustajiensa sydäntä lähellä. Brixtonilla on ambassador-nimikkeellä kulkevia sponsoroituja vetäjiä niin surffin kuin skeittauksen puolella. Brixtonilla ei tiimejä ole määritelty lajien mukaan, vaan kaikki ovat yhtä porukkaa, hienon brändin hienoja lähettiläitä.

Brixtonin tiimistä löytyy erittäin kovaa tekemistä, mutta ennen kaikkea tyyliä ja persoonallisuutta. Skeittauksen puolella ehdottomasti isoimmat nimet ovat tyylijumala Kenny Anderson, Habitatin Brian Delatorre ja Krookedilla vetävä Brad Cromer. Myös uudestaan skeittauksellisen nahkansa luonut Yaje Popson, aina vahva Anthony Schultz, taiteestaankin tunnettu Dolan Stearns sekä nuoret jullit Christian Maalouf (POP-master!) ja Justin Henry ovat skeittitiimin kovaa ydintä.

Skeittauksellisesti Brixtonin linja on erittäin tarkka ja tiimi on hyvin kuratoitu; tiimiin on haluttu Brixtonin arvoja edustavia skeittareita, jotka edustavat hyvää tyyliä pelkkien persoonattomien banger- temppujen sijaan. Ketä tahansa energiajuomapumppua tiimiin ei kelpuuteta ja hyvä niin. Miltei jokainen Brixtonin tiimiläinen tunnetaan myös skeittauksen ulkopuolisista asioista, kuten valokuvauksestaan (Delatorre) tai taiteestaan (Stearns). Sanalla sanoen, tiimissä on syvyyttä ja fiilistä. Surffauksen puolella isoja nimiä ovat jo vuosia mukana ollut Troy Elmore, Tanner Rozunko sekä Chippa Wilson. Skeittareiden ja surffareiden lisäksi Brixtonin lähettiläslistalle kuuluu taiteilijoita (kuten kööpenhaminalainen SCRMN) ja bändejä.

 

 

Mikä tekee Brixtonista sitten “siistin” brändin? Brixton eroaa muista brändeistä paitsi sitä edustavien ihmisten, myös tuotevalikoiman puolesta. Brixtonin tuotteet ovat loppuun asti hiottuja viimeistä yksiyiskohtaa myöten. Paidoissa löytyy useita eri leikkauksia erilaisille vartalotyypeille ja tyyleille, housuja löytyy chinoista farkkuihin ja päähinevalikoima on valtava.

Olipa sinulla korkea otsa tai matala niska, epätoivon partaalle ajava hiuspehko tai täysin karvaton päälaki, Brixtonilta löytyy hattu jokaiselle. Vanhemmat ihmiset kysyvät usein Brixtonin fedorahattuja, kuten Gainia tai sitten vanhan (hyvän) ajan lippalakkeja, kuten Brood tai Hooligan. Nuorisolle puolestaan uppoaa Brixtonin lippikset, kuten Oath Snapback, Rift tai Rival, muutamia mainitakseni. Tyylitietoinen ja ajan hermolla ratsastava henkilö puolestaan valitsee arkihatuksi Brixtonin Fiddler-hatun, sen merikapteenin mukavan ja tyylikkään kotsan. Syksyn tullessa mikään ei ole niin helppo valinta kuin Brixtonin vähäeleisen tyylikäs Heist-pipo, jota merkin valikoimista löytyy kaikissa sateenkaaren väreissä ja vielä muutamassa kymmenessä muussa.

Toisin sanoen Brixtonin salaisuus piilee siinä kaikkein yksinkertaisimmassa, joskin vaikeimmassa: Brixtonin kamat ovat hienoja, ne kestävät ja niistä tykätään. Niin yksinkertaista se on.

Ponke's