Kesä, vuoden paras aika

Näinhän se menee, että kesä on suomalaisille, ja miksei muunkin maalaisille, skeittareille parasta aikaa. Pohjoisen lyhyistä kesistä otetaan kaikki irti ja etenkin nyt, ahdistavan ja erikoisen koronakevään jälkeen ulkona vietetään aikaa kenties enemmän kuin koskaan. Skeittauksen suosio on jälleen vahvassa nosteessa ja tällä hetkellä Suomessa onkin enemmän skeittareita kuin ehkä koskaan suomalaisessa skeittihistoriassa. Ja hyvä niin!

Skeittikaupan näkökulmasta kesä on luonnollisesti vuoden kohokohta ja kuumin sesonki. Kesällä kuluu niin dekkejä, trukkeja, renkaita, laakereita kuin vaatteita ja skeittikenkiäkin ja kysyntä on kovaa. Sen takia tarjontaakin olisi hyvä olla, sillä skeittialalla myyntipiikki on luonnollisesti aikavälillä touko-elokuu, siis näillä leveyspiireillä. Lämpimissä maissa tai vaikkapa Kaliforniassa, jossa skeittaaminen ulkona onnistuu ympäri vuoden, samanlaista sesonkia ei luonnollisesti ole. Mutta fakta on, että meillä Pohjolan perukoilla skeittaus vähenee huomattavasti talvipakkasilla ja kasvaa jälleen lumien sulaessa keväällä. Tässä blogipostauksessa nostamme muutamia uutuustuotteita jokaisesta skeittikategoriasta ja kerromme, miksi juuri näihin kannattaisi tutustua.

Trukkihylly – Independent Peter Hewitt-pro trukki

Independent Trucks on kenties maailman tunnetuin trukkimerkki, ja ehkä tunnetuin kaikista skeittialan brändeistä yleisestikin. Indyn Stage 11-trukit ovat ehkä myydyimmät trukit maailmanlaajuisesti. Independent tekee suhteellisen harvoin nimikkotrukkeja, vaikka brändin tiimissä skeittaa toistasataa ammattilaista ympäri maailman. Ehkäpä juuri siksi on vaikea valita nimikkotrukeille vetäjiä, ja vain harva Indyn tiimiläinen on saanut kunnian suunnitella omat trukkinsa.

Tämä kunnia on nyt kuitenkin suotu legendaariselle vertti- ja puuliskedeejälle, Peter Hewittille. Indyn uusin nimikkotrukki on Stage 11-mallinen, jonka koristuksena on tyylikkäät pienet yksityiskohdat. Hangerin molemmissa laidoissa on pieni Indyn logo, jonka keskellä ovat kirjaimet ”P” ja ”H”. Lisäksi hangerin sisäpuolelle, trukkikumien väliin on kaiverrettu ”Peter Hewitt”. Erittäin tyylikäs trukki laadukkaita trukkeja hamuavalle ja trukkia löytyy kaikissa yleisimmissä koissa: 139, 144, 149 ja 159 eli valinnanvaraa on!

Muistutuksena kaikille: Indyn trukeilla on elinikäinen takuu valmistusvikojen varalta. Eli mikäli trukkisi jostain syystä halkeaa tai katkeaa, olet oikeutettu uusiin trukkeihin. Indyn laadun ansiosta näin käy tuskin koskaan, mutta asiakkaan on hyvä tietää tämä siltä varalta että odottamaton sattuu.

OSTA PETER HEWITTIN TRUKIT TÄSTÄ

Rengashylly – Bonesin STF- ja SPF-renkaat

Bones on Spitfiren ohella kiistattomasti skeittimaailman suosituimpia renkaita ja Bonesin laatu on yksinkertaisesti timanttista. Sekä Bonesin SPF, että STF renkaat ovat erittäin kovia (SPF, 84B = 104A ja STF 83B = 103A) ja liukuvat hyvin. Flatspotteja ei tule ja renkaat kestävät kovaakin skedeemistä ja slaidailua vaurioitumatta. Kahdenkymmenen skeittivuoden ja kymmenen skeittikauppavuoden kokemuksella tekisi mieli sanoa, että Bonesin STF ja SPF- renkaat ovat markkinoiden kestävimpiä mitä tulee kulumisnopeuteen ja flatspotteihin.

Ponke’sista löytyy erittäin laaja valikoima erikokoisia, muotoisia ja eri ammattiskeittareiden nimikkomallirenkaita, joten jokaiselle varmasti löytyy se oma rengas. Koska Bonesin STF (Street Tech Formula) ja SPF (Skate Park Formula) renkaat ovat kovia, ne soveltuvat erinomaisesti temppujen tekemiseen, ei niinkään kruisailurenkaiksi. Parkit, kadut ja rampit ovat näille renkaille parhaat alustat ja niihin ne on suunniteltu. Renkaat käyvät kaikkiin trukkeihin ja renkaisiin käy kaikki laakerit. Renkaita on jokaisessa paketissa 4kpl.

OSTA BONESIN RENKAITA TÄSTÄ

Kenkähylly – Nike SB Orange Label Blazer & Bruin

Alkuvuodesta 2019 lanseerattu NikeSB Orange Label-projekti esittelee ehkäpä skeittimaailman tyylikkäintä ja mielenkiintoisinta kenkädesignia. Premium-materiaaleista valmistetut NikeSB Orange Label-kengät ovat äärimmäisen laadukkaita jalkineita skedeemiseen – kengissä yhdistyy ainutlaatuisella tavalla käytettävyys, mukavuus ja tyylikäs ulkonäkö. Orange Label-projektin kengät myydään rajoitetusti vain valikoiduista skeittikaupoista kautta maailman, myös Ponke’sista.

Tämänkertainen Orange Label on järjestyksessään seitsemäs ja tällä kertaa hyllystä löytyy NikeSB Zoom Blazer Mid sekä NikeSB Zoom Bruin-kengät. NikeSB Orange Label-projektin kengiksi valitaan vain kenkiä, jotka todella resonoivat skedeejissä. Orange Labelin tiimoilta nimikkotossunsa ovat saaneet muun muassa Ishod Wair, Leo Baker, Kevin Bradley sekä Oski Rozenberg-Hallberg.

Tämänkertainen sarja tuokin nimikkokenkien sijaan tyylikästä, ajatonta muotoilua NikeSB:n ehkä juhlituimpiin skeittimalleihin, Zoom Bruiniin ja Zoom Blazeriin. Ota koppi ja poista kengät ennenkuin kaveri ehtii ensin – tuotteita vain rajoitettu määrä!

OSTA NIKE SB ORANGE LABELIA TÄSTÄ

Skeittihylly – Deluxen completet (Krooked, Antihero, REAL)

Tänä kesänä ensilaudan ostajia on enemmän kuin vuosikausiin, kiitos lukuisien uusien harrastajien! Ensilaudan hankinta voi olla vaikea tehtävä, ja me täällä Ponke’sissa koitamme tehdä sen mahdollisimman vaivattomaksi. Osin siitä syystä olemmekin pitäneet hyllyssä mahdollisimman laajaa valikoimaa valmiiksi kasattuja skeittilautoja eli completeteja.

Completeen kuuluu kaikki tarvittavat osat (dekki, trukit, renkaat, laakerit, ruuvit ja grippi) valmiiksi kasattuna pakettina, heti käyttövalmiina. Skeittipaketit on hinnoiteltu hieman edullisemmaksi kuin erillisistä osista kasattavat completet, jotta aloituskynnys olisi sopivan matala. Ponke’sin valmiscompletet eroavat olennaisesti niin sanotuista markettilaudoista: completet ovat oikeasti skeittaukseen tarkoitettuja ja jokainen laudan osa on laadukas, skeittibrändien valmistama ja skeittareiden valitsema. Valmiscomplete onkin erinomainen valinta esimerkiksi ensilaudaksi tai jo kokeneemmallekin skeittarille, joka haluaa huokeamman, mutta silti äärimmäisen laadukkaan skeittilaudan kovaan ajoon.

Muistutuksena vielä sen verran, että jokainen skeittilaudan osa (trukit, renkaat, laakerit, ruuvit, grippi, dekki) on vaihdettavissa eli suinkaan aina ei tarvitse ostaa kokonaista skeitticompletea, vaan osia voi päivitellä yksitellen.

OSTA COMPLETET TÄSTÄ

Aurinkoista ja skeittauksen täyteistä kesää kaikille!

(Aloituskuvassa Ponke’sin tiimiläinen Herkko Karjalainen ja kesäinen 5050 Turussa)