Suomen suvi hellii, ja moottoritie on kuuma skeittaajallekin. Kuten myös Ponke’sin kesän ja syksyn tuotevalikoima, josta löytyy huikea tuore oma mallisto, kaksi uutta skeittivaatemerkkiä ja dekkitelineet täynnä tavaraa. Tässä blogissa kerromme, mitä hyllyiltä kannattaa katsella heinäkuusta syksyyn.

Uudet merkit Butter Goods ja Quasi

Ponke’sin brändijoukkio täydentyy kahdella vaatemerkillä, Butter Goodsilla ja Quasilla. Australian länsirannikolta ponnistava Butter Goods hamuaa inspiraatiota käyttäjälähtöisyydestä sekä skeitti- ja työvaatteista – ja tietenkin tämän ajan trendin mukaisesti, eli ajassa taaksepäin katsoen. Butter Goodsilta Ponke’sille saapuu ainakin siistejä printtipaitoja ja skedehuppareita.

Yhdysvaltojen Ohiosta lähtöisin oleva Quasi taas on pienempi merkki, jota kaikki eivät vielä tunne, mutta jonka omaleimaiseen tyyliin kannattaa ehdottomasti tutustua. Vaatteiden lisäksi Quasilta saadaan valikoimaan myös lautoja.

Skeittarit ja muodista kiinnostuneet tunnistavat merkit, mutta ovat ne aika helposti lähestyttäviä muillekin, ja tutut t-paidat, hupparit, colleget ja flanellipaidat sopivat sekä kesään että syksyyn. Ensimmäisiä droppeja ilmestyikin myymälöihin jo kesän alkupuolella, mutta lisää saapuu heinäkuun puolivälin tienoilta syksyyn saakka.

Trendit pysyvät, mutta Ponke’sin mallisto uudistuu!

Myös Ponke’sin uusi mallisto saadaan myymälöihin alkusyksystä. Tiedossa on erilaista, aiempaa minimalistisempaa Ponke’sia. Kaikki uuden malliston tuotteet valmistetaan Portugalissa, ja luvassa on ikään kuin premium-mallisto niin laadun, ulkoasun kuin materiaalienkin osalta. Uudesta ilmeestä ja tarkkaan harkitusta värimaailmasta pääse nauttimaan ainakin huppareissa, t-paidoissa ja päähineissä.

Vielä yksi mainitsemisen arvoinen merkki on ruotsalaisen skeittari Pontus Alvin perustama Polar Skate Co., jonka vaatteita Ponke’silla on näkynyt jo hetken verran. Kesällä ja syksyllä Polar kuitenkin ilahduttaa uudella, laajalla kattauksella ysärityylisiä vaatteita: löysiä farkkuja, housuja ja muita tekstiilejä. Löytyypä farkuista myös astetta harvinaisempaa happopesua.

Yleisesti skeittivaatetrendeissä ei näy suuria muutoksia keväästä syksyyn siirryttäessä. Housut ovat edelleen leveitä, tosin niistä löytyy astetta enemmän räväkkyyttä, raffimpia kuoseja ja pieniä yksityiskohtia, kuten brodeerauksia, joita näkyy muissakin vaatteissa. Tarjolla on tietenkin tähän aikaan sopivia kuosia ja printtejä, joista muutkin kuin skeittarit toivottavasti löytävät omat suosikkinsa.

Kenkähyllystä löytyy Nikea ja Adidasta

Kenkätelineet täydentyvät kesällä ja syksyllä tuttujen mallien uusilla kausiväreillä, mutta kokonaan uusia mallejakin on luvassa – esimerkiksi pro-skeittari Tyshawn Jonesin nimikkokenkä Adidas Tyshawn. Adidas-valikoima vahvistuu monilla muillakin uutuuksilla, mutta niistä emme valitettavasti voi hihkua etukäteen sen enempää.

Myös Nikea näkyy Ponke’silla runsaasti tänäkin vuonna. Huippusuosittuja Nike SB Dunkeja eli Niken skateboarding-mallistoa valuu myyntiin tasaiseen tahtiin loppukesästä ja alkusyksystä. Niken osalta erät ovat pieniä, joten valikoimat ja saapumisajat vaihtelevat myymälöittäin.

Jos haluat saada tiedon Niken (ja muidenkin!) salassa pidettyjen uutuuksien rantautumisesta myymälöihin ensimmäisten joukossa, kannattaa tilata uutiskirjeemme ja seurata meitä Facebookissa ja Instagramissa @ponkestheshop. Infoamme vähintään jossakin kanavassa, pysy siis valppaana!

Tervetuloa skeittilauta ja -varustekaupoille

Pidimme alkuvuoden lupauksemme: lautavalikoima on nyt loistava, eli valinnanvaraa riittää! Brändit ovat melko samoja kuin ennenkin, mutta grafiikat toki uusia. Joitain yksittäisiä pieniä lisäyksiä on kuitenkin tullut mukaan, esimerkkinä näistä jo aiemmin mainitun Quasin lisäksi kalifornialaisskeittari Ed Templetonin perustama ja luotsaama Toy Machine. 

Skeittauksen suuri suosio näkyy siinä, että lautavalikoima elää koko ajan ja kierto on nopeaa. Uusi lautaerä voi olla loppuunmyyty parissa päivässä. Tuoreita yksilöitä saapuu kuitenkin tilalle samaa tahtia, ja kaikki tuotteet tulevat myyntiin sekä nettiin että kivijalkoihin. Myös laakereita ja muita osia on varmasti riittämiin, samoin kypäriä ja suojia. Tervetuloa kaupoille!

P.S. Myymälämme löydät tuttuun tapaan Helsingin Forumista ja Vantaan Jumbosta sekä tietenkin verkosta.