”Pipo päähän ja menoksi!”

Tuttu hokema pitää sisällään totuuden siemenen – talvella ja syksyn kylminä päivinä menoa voi haitata merkittävästi pipon puute. Pipo on Suomen kylmissä oloissa asustelevalle ihmiselle talvisin välttämätön varuste, joten sen hankinta on myös tärkeä toimenpide. Pipoa ei pidä hankkia huolimattomasti, sillä erilaisiin olosuhteisiin ja käyttötarkoituksiin löytyy erilaisia pipoja. Lisäksi pipoja on runsaasti erilaisia: värit vaihtelevat, materiaaleja on lukuisia, pipon paksuus vaihtelee ja niin edelleen.

Yhdelle on tärkeää merkki, toiselle malli, kolmas painottaa värin merkitystä ja neljäs katsoo ensin hintaa. Pipoja, kuten pipon käyttäjiäkin, on laaja valikoima. Mutta millä perusteella Ponke’sista löytyvät juuri ne pipot ja myssyt, joita meiltä löytyy?

Ponke’sista löytyy tänä syksynä ERITTÄIN laaja valikoima pipoja monilta laadukkailta brändeiltä. Pipovalikoima saattaa vaihdella aavistuksen eri myymälöiden välillä, mutta pääpiirteittäin valikoima koostuu samoista myssyistä ja merkeistä. Miksi meiltä löytyy juuri nämä pipot? Vastaus on helppo: koska me uskomme näihin pipoihin ja käytämme itsekin niitä. Haluamme myydä laadukkaita, kestäviä, järkevän hintaisia ja tyylikkäitä pipoja, joita haluamme itse käyttää. Lisäksi kuuntelemme jatkuvasti asiakkaiden toivomuksia ja tilaamme mahdollisuuksien mukaan pipoja, joita on toivottu valikoimaan.

Minkälainen on hyvä pipo? Hyvä pipo on mukava päässä – mukavuus on prioriteettilistan kärjessä, sillä epämukava pipo jää hattuhyllylle eikä hyödytä ketään. Toiseksi hyvän pipon määrittelyssä nostaisin sen ominaisuudet: herkästi paleleva tarvitsee ensisijaisesti lämpimän pipon, aktiivisesti urheileva hyvin hengittävän päähineen. Paksutukkainen haluaa pipolta löysää neulosta tai muuten isompaa fittiä, merimiestyyliin korvien päällä pipoa pitävä tykkää matalasta ja pienestä pipomallista. Olennaista meille Ponke’sissa on se, että jokaiselle on tarjolla vähintäänkin muutama erilainen malli juuri siitä itselle sopivasta piposta. Kolmas hyvän pipon elementti on ulkonäkö – tyyliä pitää olla ja pipon tulee näyttää ja tuntua omalta. Hillitty kokomustaan pukeutuva tuskin haluaa neonkeltaista camopipoa, kun taas jollekin toiselle musta tai harmaa pipo on eittämättä liian tylsä. Parhaimmillaan hieno pipo piristää paitsi omaa, myös muiden päivää. Monesti kuulemme asiakkailta, että meiltä löydetystä piposta on tullut kyselyitä kavereilta: ”Siisti pipo, mistä noita saa?”. Se tuntuu hyvälle, silloin tiedämme, että ainakin kyseisen pipon kohdalla olemme onnistuneet tarjoamaan asiakkaalle jotain arvokasta.

Kuva: Ruotsalaisen Polar Skate Co.- merkin merinovillapipot ovat kuumaa kamaa.

Kuva: Suomalainen MAKIA tarjoaa laajan valikoiman merinovillaisia pipoja.

Tänä syksynä pipovalikoima koostuu samoista brändeistä kuin aikaisempinakin vuosina. Pipomalleja on tullut lisää ja samalla asiakkaalle valinnanvaraa: tänä syksynä hyllystä löytyy entistä enemmän luonnonmateriaaleja hyödyntäviä pipoja, kuten merinovillapipoja. Merinovillaisia pipoja löytyy niin Makialta kuin Polariltakin, kierrätetystä polyesterista pipoja saa The North Facelta ja puuvillaisia pipoja Ponke’silta (Ponke’s Cuff Beanie). Värit ovat tänä vuonna suuressa roolissa ja pipoista löytyykin hurja määrä erivärisiä vaihtoehtoja. Maanläheiset värit, kuten oliivinvihreä, viininpunainen, harmaa, musta, ruskea, auringonkukan keltainen ja tummansininen ovat suosikkivärejä myös tänä vuonna. Lisäksi khaki tekee väkevää tuloa syksyn hittiväriksi.

Vansin suosikkipipoja löytyy jälleen hyvin hyllystä, sillä Vans Core Basics sekä Vans Milford-pipot ovat löytäneet tiensä monissa väreissä myymälöiden hyllyille. Samoin työvaateosastolla, eli Carharttin ja Dickiesin valikoimasta, löytyy klassikoita niin Carhartt Acrylic Watch Hatin ja Dickiesin Colfax-pipojen muodossa. Tyylikästä ja hyvää pipoa minimalistisella twistillä – ei turhia krumeluureja, hyvännäköinen pipo pienellä logolla toimii vuodesta toiseen. Oma lukunsa on Mitchell & Ness ja urheiluseurojen pipot sekä Mitchellin omat logopipot, kuten suosikin aseman saavuttanut Mitchell & Ness Philly Knit Beanie. Kotimaisia pipoja edustavat Ponke’sin, Makian sekä FLU Skateboardsin pipot, joiden suunnittelu tapahtuu kotimaassa ja osaksi myös tuotanto (osa Makian pipoista). Kun puhutaan klassikkopipoista, ei voida missään nimessä ohittaa intohimoisen asiakaskunnan omaavaa Brixtonia, jonka Heist-pipo on kenties yksi Ponke’sin kaikkien aikojen suosituimmista pipoista. Tämän vuoden suosikkimalliksi voitaisiin Brixtonilta nostaa myös Brixton Malt Beanie, jota löytyy mustana ja sinapinkeltaisena.

Kuva: Carhartt-pipot ovat klassikkoja vuodesta toiseen. Kuvassa Watch Hat.

Kuva: Suomalainen FLU Skateboards ja brändin syksyn pipomallistoa.

Kuva: Ponke’s Karhu-pipo, legenda jo eläessään.

Kuva: Vans Core Basics-pipo on minimalistisen tyylikäs, kuten kaikki Vans-pipot.

Kuten edeltä voi nähdä ja lukea, paljon kaikenlaista on siis tarjolla tänäkin vuonna. Pipoa ostaessa on hyvä sovittaa pipoa, mutta verkkokaupassa se ei onnistu, joten yritämme panostaa kuvausteksteihin ja kuviin niin hyvin, että ostaminen on myös netistä mahdollisimman vaivatonta. Mitä tulee verkkokaupasta ostamiseen, haluankin muistuttaa, että ostaminen on riskitöntä – KAIKILLA TUOTTEILLA on lakisääteinen 14 päivän täysi vaihto- ja palautusoikeus. Eli mikäli esimerkiksi pipo olikin väärän mallinen tai muuten epäsopiva, pistä pipo Postin mukana takaisin meille niin vaihdetaan se paremmin sopivaan tai pistetään rahat takaisin samoin tein.

Aurinkoista ja päätälämmittävää syksyä kaikille!

-Nikke, Ponke’s.com Ponke’s Forum