Mikä on varma kesän merkki? Ponke’s Schools Out-kisat, tietysti.

Pitkän linjan skeittitapahtuma Ponke’s Schools Out on toivottanut koulunsa lopettaville lapsille hyvää alkavaa kesälomaa skeittauksen ja hyvän meiningin merkeissä jo vuodesta 2007. Perinteinen skeittikisa järjestetään joka vuosi samassa paikassa, Kaivopuistosta löytyvästä Ponke’s Parkista ja puitteet kisoille ovat kenties kaupungin parhaat: aurinkoa, merenrantaa, puistomainen miljöö ja hyvä skeittiparkki. Formaatti kisoissa on ollut aina sama ja kenties juuri siitä syystä kisat ovatkin pitäneet suosionsa vuodesta toiseen. Sarjat menevät loogisesti koululuokkien mukaan: nuorin sarja on 1-3 luokkalaiset, keskimmäinen sarja 4-6 luokkalaiset ja kuninkuussarjan titteliä pitää hallussaan vanhimpien peruskoululaisten sarja eli yläaste.

Schools Outeissa on vuosien varrella kisattu monenlaisissa olosuhteissa, mutta helposti yleisin keli on ollut aurinkoinen kesäsää. Sateen sattuessa kisoja on joko lykätty muutamalla tunnilla ja odotettu sateen lakkaamista tai siirrytty suosiolla Hermannin sillan alle. Koskaan historian aikana Ponke’s Schools Out-kisoja ei olla jouduttu perumaan kokonaan, vaan aina on keksitty joku varasuunnitelma tai jopa varasuunnitelman varasuunnitelma.

Tänä vuonna tapahtuma järjestetään sunnuntaina 2.6. kello 14 alkaen. Koulujen kevätjuhlat pidetään lauantaina 1.6. ja kesäloman ensimmäistä virallista päivää onkin luontevaa viettää skedeyksen ja hyvän tunnelman parissa Schools Out-kisoissa. Pitkään mietimme tänä vuonna järjestäisimmekö tapahtuman perjantaina sunnuntain sijaan, mutta tulimme siihen tulokseen, että kaikille on mukavampaa jos kesäloma on jo alkanut kun kisat käydään. Varsinaisen tapahtuman jälkeen sunnuntaina voi parkille jäädä vielä skeittaamaan iltamyöhään, eikä tarvitse miettiä huomisen mahdollista aikaista heräämistä ja kevätjuhlien mukanaan tuomaa hässäkkää. Sunnuntaina ollaan jo lomalla ja kesälomahousut tukevasti jalassa – voidaan keskittyä olennaiseen eli skeittaukseen, kavereihin ja hauskanpitoon.

Kisat tullaan vetämään tutulla karsinnat-finaalit-asetelmalla, jossa ensin skeitataan pareittain karsintarunit (tai kahdet), jonka jälkeen finaaleissa päästään skeittaamaan yksin. Kullekin skedeejälle on tarjolla finaaleissa kaksi runia, joten yhden kortin varaan ei tarvitse laskea. Normisarjojen lisäksi skeitataan kaksi eri best trick-kisaa, kun Samsung sekä Independent Trucks tarjoavat molemmat best-trick-osion. Samsung Best Trickin pääpalkintona on uusi Samsung-puhelin, joten meininki tulee olemaan todella kovaa. Indyn Best Trickissä palkitaan useampia kovia trikkejä Indyn tuotepalkinnoilla ja tarjolla on vaikka jos minkälaista hyödyllistä ja arvokasta kamaa trukeista reppuihin. Varsinaisten sarjojen palkinnot tarjoaa Ponke’s The Shop ja ne ovat jälleen tajunnanräjäyttävän kovia – palkitut eivät juurikaan skeittikamoja tarvitse tälle kesälle, se voidaan luvata.

Tämän vuoden Ponke’s Schools Out-kisat tuovat mukanaan yhden uudistuksen, kun lasten sarjojen lisäksi myös vanhemmat pääsevät jamittelemaan parkille. Vanhempainilta-sarja on tarkoitettu kaikille isille ja äiteille, jotka haluavat tulla skeittaamaan rennossa kisameiningissä, hyvällä fiiliksellä. Omien lasten ei tarvitse olla vielä kouluikäisiä, jotta tähän sarjaan voi osallistua – riittää, että jälkeläisiä löytyy. Vanhempainilta-sarjassa palkitaan myös tyylikkäimmät ja parhaalla asenteella vetäneet vanhemmat, joten kannustamme kaikkia osallistumaan! Skeittauksen lisäksi parkilla on tarjolla skeittauksen suomenmestarin, Benjamin Blomin paistamia Hot Dogeja osallistujille sekä Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan limuja janoisille suille.

Vuosien saatossa Schools Outeissa on kisaillut nykyisiä Suomen Mestareita ja muita kovan luokan tekijöitä. Ponke’s Schools Out onkin kovan luokan näyttöpaikka, sillä se kerää vuosittain kovimmat junnut yhteen tapahtumaan ei pelkästään pääkaupunkiseudulta vaan myös kauempaa. Lämpimästi tervetuloa Ponke’s Parkille sunnuntaina 2.6. skeittaamaan, viihtymään ja nauttimaan kesäloman alkamisesta – sekä syömäään hodareita ja juomaan Laitilan limuja! Nähdään parkilla!

Tapahtumanjärjestäjä,

Nikke

Ponke’s The Shop

 

Tapahtumassa mukana: Samsung, Independent Truck Co., Laitilan Wirvoitusjuomatehdas